boliglån

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Storbyen har altid været på mode, og man har altid oplevet en øget befolkningstæthed i storbyerne. Der er dog sket en kraftig vækst inden for de seneste par år, hvor flere og flere vælger at flytte til storbyen. Specielt i København er der sket en kraftig stigning, så man er begyndt at bygge flere boliger. Med en øget tilflytning til storbyerne er der også sket en udvikling på boligmarked, som måske ikke er positiv for alle.

Øget tilflytning – højere priser

Med en øget tilflytning i storbyer som Århus og København er priserne for boliger, inden for de seneste par år, steget kraftigt. Det har haft store konsekvenser for en gruppe som studerende, som har svært ved at finde boliger. København er en storby, hvor problemet er meget stort. Unge mennesker har simpelthen ikke råd til at bo i indre København mere, fordi priserne på boliger er blevet alt for høje. I stedet er unge nødt til at flytte længere ud eller blive boende hjemme, så de har råd til en hverdag.

Boligmarkedet er løbet løbsk

Det er ikke kun studerende, som har svært ved at finde boliger i storbyen. Ganske normale familier har også svært ved at finde boliger i storbyerne, da boligmarked er løbet løbsk, da priserne er blevet sky høje. Selv med et boliglån kan det være umuligt at finde en bolig, da økonomien for mange familier ikke spiller sammen med boligpriserne.

Storbyen bliver for de rige

Hvis man kigger rundt i verden, oplever flere storbyer samme problem. I en by som London er næsten halvdelen af indbyggerne ikke englændere, da rige fra hele verden vælger at slå sig ned. Samme problematik kan opstå i en by som København, hvor det kan være svært for den almindelige borger at finde en bolig, som man har råd til. Udviklingen ser ikke ud til at ændre sig, og flere at de nybyggede områder bliver også dyre boligområder, som kræver et hvis økonomisk råderum.