Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Historisk set har der været mange eksempler på ting, der egentlig har været forbeholdt mænd, men som kvinder har taget til sig, og som er blevet en del af modebilledet. Et af de mest lysende eksempler lige nu er sneakers, for hvad det tidligere primært var mændenes domæne, er nu for alvor ved at træde ind på catwalken og i det generelle modebillede verden over.

Der er stadig ikke meget der er så fantastiske som Christian Louboutin og Jimmy Choo, når det skal være ekstravagant og måske endda en smule dekadent. Man kommer bare heller ikke uden om, at hverdagsskoene er dem der bliver luftet mest, og derfor også er dem man skal se mest på.

Sneakers hitters

For ganske få år siden var der nok ikke mange moderigtige kvinder, der ville blive set med et par Adidas eller Nike sneakers, men i dag er der mange kvinder såvel som mænd, der gerne betaler tusinder af kroner for de nyeste modeller, og man ser en større og større skare af sneaker samlere blandt kvinder. Når der udsendes en nye model fra eksempelvis Adidas og Nike, er det ikke unormalt at folk overnatter foran butikker.

Kigger man under sneakers hos modebutikken Dr. Adams vil man også se, at sneakers efterhånden udgør langt over halvdelen af udvalget, hvor det for år tilbage var langt færre.

Det hele er i sammensætningen

Kvinder har naturligvis gået i sneakers i mange år, men der er sket en udvikling i, hvordan de bliver båret, til hvilke lejligheder og ikke mindst, hvem der er der køber dem. De er nemlig ikke længere bandlyst til fest, og en hvid Air Force 1 fra Nike signalerer ikke længere at man gerne vil følge street fashion, men går også til en lækker nederdel.

Til mænd man kan se det tydeligt på, at sneakers i langt højere grad også accepteres til et jakkesæt, hvilket ikke mindst skal tilskrives stilikoner som Justin Timberlake og Kanye West.