Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvad definerer et velfungerende kontor? Er det en god struktur og orden? Er det indretningen? Eller er det noget helt tredje. I de nedenstående afsnit vil der gås i dybden med, hvordan du kan få det meste ud af dit kontor – uanset dine behov. Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for en række konkrete eksempler, som du kan tage med videre for at optimere dit kontor.

Struktur og orden

Man kommer ikke uden om, at det er en kæmpe fordel, hvis man kan skabe struktur og orden, der gør, at kontorartiklerne nemt kan lokaliseres og sættes tilbage på den samme plads efter brug. Det kunne eksempelvis være dine ringbind.

Hvis du har en lang række ringbind med forskellige emner i, kan det være en stor fordel, hvis du kan strukturere dem således, at de er sorteret i et system. Det kunne blandt andet være efter dato, bogstav eller en tredje ting. Det er selvfølgelig helt op til dig at vurdere, hvad der er bedst for dig og dit system.

Hvis man sidder omringet af rod og uorden, vil det afspejles i dit arbejde. Det er det samme princip som i køkkenet. Et rent køkken er et godt køkken. Jo mere stuktur og orden du kan skabe, jo bedre er det.

Indretningen

En anden væsentlig del, af at skabe det bedste mulige kontor, er indretningen. Indretningen kan i høj grad være medvirkende til at bestemme, hvilket udtryk kontoret skal signalere. Der er selvfølgelig forskel på, hvorvidt der er tale om et kontor på arbejdspladsen eller kontoret derhjemme.

Kontoret på arbejdspladsen må gerne sende et signal om, at du er professionel, og det kan ses i dine indretningsvalg. Et rodet kontor sender hurtigt det forkerte signal, hvorfor det er essentielt for din egen faglighed, at du ikke undervurderer, hvor vigtigt det er at gå op i indretningen på kontoret.