Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Kvalitet over kvantitet, det kan de fleste blive enige om. Når det kommer til tøj, er dette udsagn i særhed sandt. Det er dyrere i længden at købe en masse billigt tøj af lavere kvalitet, da det hurtigere går i stykker og hurtigere går out of style. Desuden kan du nok nikke genkende til, at kun en del af din garderobe faktisk bliver brugt. Hvis du køber en masse tøj, er det som ofte stadigvæk kun det øverste i bunken, der bliver brugt. Hvis nu du blot lavede en mindre bunke af tøj, men af kvalitetsrigt tøj, som du faktisk havde lyst til at bære, så ville du både spare penge, få et bedre look og forhøje dit selvværd i dit kvalitetstøj.

Når kvaliteten skal hæves

Der er mange steder at angribe problemet fra – her er nogle af de initiativer du kan tage i brug, når garderoben skal hæves til et nyt niveau:

  • Nogle mærker er bedre end andre. De fleste er nok klar over at mærketøj og designertøj er bedre i kvaliteten end tøjet, du finder i din standardtøjbutik. Kvalitetsmærker sætter fokus på god holdbarhed, maksimum komfort og det perfekte look. Alle disse kvaliteter kan du finde i eksklusivt tøj fra Barena Venezia, der er et kvalitetsmærke fra den italienske tøjmode.

  • Hvis du går op i kvaliteten af tøjets materiale, skal du se efter diverse danske og europæiske mærker, der viser, hvorvidt materialet indeholder nogle uvenlige stoffer.

  • Hvis du i højere grad går op i kvaliteten af måden, hvorpå tøjet er blevet til, kan du lave researche, hvorvidt mærket/producenten har dårligt arbejdsmiljø. Hvis tøjet er ”made in Bangladesh” el.lign. steder, er der stor sandsynlighed for det (der er dog undtagelser).

  • Med en hurtig Googlesøgning kan du også finde ud af om mærket f.eks. brænder store mængder tøj, hvilket er dårlig for miljøet/klimaet.