Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange mennesker har den fordom at et skur typisk er en lille faldefærdig bygning, som ikke nødvendigvis ser synderligt pæn ud, men sådan behøver det langtfra at være. Vedligeholder du til skur korrekt, og sørger du for fx at få fjernet alger fra taget og malet skuret hvis det ser lidt brugt ud, vil du opleve hvordan skuret altid vil stå knivskarpt. Når du bygger skuret er der god nogle forskellige overvejelser du bør gøre dig, så skuret også kommer til at gavne dig langt ud i fremtiden.

Overvej hvad du vil bruge skuret til

Det første du bør overveje, er hvad formålet med skuret er. Langt de fleste bruger det til lager af forskellige haveredskaber, såsom græsslåmaskinen osv. Men faktisk kan skuret bruges til opmagasinering af andre genstande også.

Du kan uden problemer bruge dit skur til at opbevare ting med fx affektionsværdi som du ikke har lyst til at have i huset, men som du heller ikke nænner at smide ud.

En anden måde mange mennesker bruger skuret på, er som et lille miniværksted. Her har de alle deres arbejdsredskaber, og kan stå ude i læ for vind og vejr og flette forskellige ting sammen.

Tænk i den forbindelse over hvordan det bør bygges

Alt efter hvilken funktion skuret skal leve op til, kan det være nødvendigt at lave forskellige bygemæssige overvejelser. Skal skuret fx kun opbevare haveredskaber, er det sjældent nødt til at være frostfrit, og du kan ligge et meget simpelt gulv af fx 40×40 cm betonfliser. Men skal du opbevare mere følsomme genstande fra dit hus, kan det være nødvendigt at isolere hele skuret, ellers skal du i hvert fald pakke genstandene godt ind, så de heller ikke tager skade af fugten.

Vil du bruge skuret som et lille værksted, bør du overveje et større skur, idet det vil give dig mest mulig frihed.