Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange gode grunde til at blive vegetar eller veganer. Hvis man ikke ønsker at gå hele vejen, er der i hvert fald mange gode grunde til at skære lidt ned på ens indtag af kød og andre animalske fødevarer. Både på grund af ens sundhed, men også i forhold til miljøet, hvor produktionen af kød er en kæmpe faktor. Det er sundt at skære ned på kødet og måske endda helt fjerne det fra kosten. Når man fjerner kød, skal man dog også være opmærksom på, at man fjerner rigtig mange proteiner, og disse er helt essentielle for kroppen. 

Man kan sagtens få de proteiner, som kroppen har brug for uden at spise kød og drikke mælk. Det kan blandt andet være gennem bønner (dog ikke grønne bønner, der nærmest ikke indeholder nogen), nødder og linser, der indeholder mange proteiner. Det er altså ikke et problem at få de proteiner som kroppen for. Hvis man gerne vil spise mange forskellige slags grøntsager, er det dog lidt mere kompliceret. 

Suppler med pulver

Hvis du træner kender du nok allerede til proteinpulver, som er vigtigt for kroppen i forhold til at opbygge muskelmasse. Der er ingen grund til at kroppen får for mange proteiner, da dette intet godt gør for kroppen. Omvendt skal den heller ikke have for lidt. Hvis du ikke får dine proteiner gennem kosten, kan proteinpulver derfor også være helt oplagt som et tilskud. Her kan du naturligvis også vælge vegansk proteinpulver, så du ikke behøver gå på kompromis med dine principper, hvis dette er er grunden til at du holder dig fra kød. 

Hvis du gør dette, vil du nemt kunne have en sund og varieret kost uden at din krop kommer til at mangle noget for at fungere helt optimalt.