Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Den rå indretningsstil har bidt sig fast i den danske boligindretning. Særligt hvad angår brugen af rå cement, træ og metal. Populært sagt er ”råt hot” og særligt set som maskulin indretning.

Vi giver dig tre gode råd til en mere rå boligstil.

Gå og vær rå

Noget af det mest rå, du kan gå rent på, er et cementgulv! Det hårde gulv nærmest skriger industri og byggeplads, og er dermed så tæt på at være det mest maskuline, der kan tænkes.

Men! Selvom designet er fedt, kan vedligeholdelsen være et mareridt. Er det rå betongulv behandlet forkert, kan det dog nemt tage mod skader. Derfor skal der lægges vibrationsfrit beton, men stadig her kan gulvet været meget følsomt overfor farveafsmitninger fra f.eks. spildt rødvin eller restfarver fra tæpper m.m.

Løsningen? Invester i stedet i et epoxygulv! Kontakter du f.eks. Epoxy Garage Gulv, kan du få et epoxy gulv i Aarhus, hvor du får styrke, rengøringsvenlighed og råt look i en og samme løsning. Denne gulvtype tager ikke mod farver og er særdeles holdbart!

Bemærk at gulvet bør lægges af en fagmand, da det er en tokomponentblanding, der skal anvendes ordentligt.

Fritlagte mursten er tilbage

De fritlagte mursten bidrager med et råt look. Særligt med det nøgne gulv kan man opnå hele den her famøse New York’er stil, hvor man efterlyser bare materialer og rustikke sten. Særligt med den rette vægkunst og lamper i metal eller træ kan man skabe en fantastisk stemning. Vær dog opmærksom på, hvordan både et råt gulv og rå vægge kan påvirke rumklangen. I visse tilfælde kan det blive nødvendigt at bearbejde akustikken.

Selv møblerne kan blive rå!

Madrassen direkte på gulvet, et sofabord bestående af gamle europaller eller en sofa støbt i beton med puder på? Dette er blot nogle af de mange eksempler på, hvordan man kan gøre møblementet mere råt!

Vælger du helt traditionelt at købe dine møbler i en forretning, så hav øje for sammensætninger af metal og træ, og overvej evt. et finde metalfarver i guldinspirerede nuancer. Det sammenspil fungerer ganske enkelt fremragende.