Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Leder du efter en ny sportsgren? Vil du gerne prøve noget som er en lille smule unikt? Så er padel måske det, som du skal starte til. Padel er en spændende kombination af 2 sportsgrene; tennis og squash. Hvis du gerne vil opleve et ketsjerspil fyldt med fart og spænding, så er padel måske den helt rette sportsgren til dig. Her kan du læse mere om, hvad padel er, og hvad du skal bruge for at spille det.

Hvad er padel?

Som sagt er padel en blanding af tennis og squash. Selvom det er en blanding, så minder det mest om tennis. Dette kan også ses på, at det på dansk kaldes padel tennis. Banen, som man spiller på, er en smule mindre end en tennisbane, og rundt om banen er der vægge. Disse vægge bruger man faktisk, når man spiller, hvilket minder meget om squash. Du kan spille padel hele året rundt, og de fleste baner er også oplyst om aftenen.

Hvorfor skal man spille padel?

Der findes en masse fordele ved at spille padel, udover at komme i bedre form. Det kan være svært at spille ketsjerspil, da man skal vænne sig til at spille med et bat. Faktisk er det for mange meget nemmere at lære padel end andre ketsjer sports. Det skyldes blandt andet, at det kræver mindre styrke og teknik at kunne spille padel, da bolden er lettere og har mindre tryk. Det betyder, at padel er et godt spil for folk som er begyndere, når det kommer til ketsjer sports. Ligesom ved andre sportsgrene bliver din reaktionstid og reflekser forbedret væsentligt, når du spiller. Fordi spillet ikke kræver så meget styrke fysisk, skal du heller ikke være bekymret for, om du får en skade i forbindelse med at spille.

Derudover er der også typisk et godt socialt miljø i padel-klubber. Det skyldes især, at der altid skal være 4 spillere på banen, hvilket skaber et godt sammenhold blandt spillerne i klubben.

Hvad skal man bruge for at spille padel?

Ligesom ved mange andre sportsgrene, så skal man bruge noget udstyr for at kunne spille. I padel spiller du med en ketsjer som er mindre end en tennisketsjer. Selve ketsjeren er tit lavet af glasfiber eller kulfiber.

Bolden, som man bruger til padel er en del mindre end en almindelig tennisbold, og den har mindre tryk. Hvis du har spillet i længere tid, kan det være en god ide at investere i et par sko lavet til padel, da de hjælper dig med ikke at skride rundt på banen, når du spiller. Køb padel udstyr her.

Hvordan spiller man padel?

Padel spilles altid som double og sættes altid i gang med en underhåndsserv. For hvert parti skifter parrene til at serve. Når bolden har ramt jorden én gang, må den også godt spilles op ad banens vægge. Når bolden har ramt jorden første gang, skal den over på modstandernes banehalvdel, inden den rammer jorden igen.