gulvkanonen

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I ethvert hjem findes der trægulve, i det ene eller det andet rum. Med årene kan disse gulve blive slidt med tiden og trænge til et friskt pust. Men hvordan opfriskes gulvene til den seneste mode og hvilke muligheder findes der? Læs med i nedenstående artikel og bliv klogere på gulvmoden og hvad der hitter i øjeblikket.


Hvis du bor i en ældre lejlighed, består 80% af gulvene i lejligheden af trægulve. Dog er ofte i køkkenet og på badeværelset at gulvet er belagt med klinker eller linoleum. I opholdsrum som stuen, soveværelset og entreen er gulvet oftest i træ, og især i entreen kan gulvet hurtigt blive slidt. Igennem årene har der været forskellige diller inden trægulve. Der findes mange forskellige behandlinger af gulve og mange muligheder for at gøre dem moderne. Men fælles for de forskellige udtryk, skal  gulvet, til at starte med slibes. Herefter kan det behandles med enten lak, lud, olie eller maling. Hvis du ønsker en lidt “ru” overflade kan du efter gulvafslibningen, vælge en ludbehandling. En ludbehandling giver en mere “rå” overflade men er stadig behagelig at gå på. Ønsker du derimod at gulvet skal være blankt, som var meget moderne i 90’erne, skal du vælge en behandling med lak eller olie. Begge behandlingstyper giver en blank overflade. Mange børnefamilier vælger at få gulvet behandlet på en af disse måder, da gulvet er mere modstandsdygtigt efter sådan en behandling. En behandling med maling, kan også gøre underværker og en modedille i øjeblikket!

Få råd og vejledning

Hvis du har besluttet dig for at give boligen og ikke mindst gulvet en ordentlig omgang, kan det være en god idé at spørge en professionel til råds. Ligeledes kan det også være en god idé at undersøge markedet og få tilbud fra flere forskellige håndværkere. Priserne og kvaliteten kan være meget svingende og derfor er det vigtigt at hyre den rigtige fra starten. Hvis du har en lejlighed i hovedstadsområdet, kan du med fordel kontakte gulvkanonen.dk. Han har flere gode anmeldelser på anmeld-håndværker.dk, og gør et godt stykke arbejde.