Marguerit-smykker er stadig in

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De klassiske marguerit-smykker fra Georg Jensen, har været på mode lige så længe, som Dronning Margrethe har levet. Det var nemlig ved hendes fødsel, at de små blomster for alvor blev landskendte.

Kongelige rødder

Dronningen er opkaldt efter sin mormor, Margaretha, som blev kaldt Daisy (engelsk for marguerit, red.). Margaretha døde i 1920, og ved Kronprinsesse Ingrid og Kronprins Frederiks bryllup i 1935 forærerede en svensk juveler Ingrid et marguerit-smykke som minde om hendes mor. Da Dronning Margrethe blev født og fik samme navn – og kælenavn – som sin mormor, besluttede et par danske juvelerer at videreføre traditionen. Georg Jensen designede blandt andet en original marguerit-broche, som Dronning Margrethe fik ved sin fødsel. Dronningen kan stadig i dag ses med brochen, som hun bærer ved særlige lejligheder.

Stilsikker klassiker

De kendte marguerit-smykker har næsten ikke ændret sig i 70 år, og det er en af grundene til deres succes. Marguerit-smykker er stadig en af de mest almindelige gaver til studenter, og især unge kvinder ses ofte med dem. En af årsagerne til smykkernes store succes, er, at de er simple, stilsikre og lyse. Tre ting, der kendetegner skandinavisk stil og indretning mere end noget andet. Smykkerne kan bæres af kvinder i alle aldre, og de passer formidabelt til blondt hår og solbrun hud. Afhængigt af ens hudtone og øjenfarve, kan det dog være en god idé at overveje, om man skal have sølv- eller guldversionen.

Du kan se flere varianter af de kendte marguerit-smykker her.

Pas på kopier

Der er efterhånden mange producenter af smykkerne, og det kan være meget svært at kende forskel. Nogle forsøger sig med et mere moderne udtryk, mens andre prøver at slippe afsted med billige kopier.

Hvis du skal ud at købe margueritsmykker, er det en god idé at se efter de originale fra Georg Jensen. Det er den nemmeste måde at undgå at blive snydt. Du skal måske af med lidt mere end ved kopier, men du får bestemt også mere for pengene.