Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

At grille er populært, og vi danskere elsker at tænde op i vores gas og kulgrille og grille alt fra fisk og grøntsager til store bøffer og pølser. Det er der ikke noget nyt i, men en anden ting der begynder at vinde mere og mere frem, er at lave mad over åben ild. Det er selvsagt ikke en ny ting, og det var sådan alt tilberedning af mad startede, men nu er det altså ved at vinde frem igen.

Hele ideen om slowfood, hvor man laver mad som i gamle dage og ikke har så travlt er populært blandt mange. På mange måde er det næsten det modsatte af en gasgrill, hvor det netop er er effektive og bekvemmeligheden i at kunne lave med med det samme, som mange er vilde med. At lave mad over åben ild, giver en anden smag, og det er helt autentisk, så at det hitter er måske heller ikke så mærkeligt.

Hvad kræver det?

Der er to ting der skal til for at kunne lave mad over åben ild (udover mad). Den ene er ild og den anden er noget der kan holde din mad. I de fleste tilfælde vil det være en rist. Der findes mange forskellige former for bålfade, hvor man får det hele samlet. Man kan dog også nøjes med et købe risten og sætte den over sit bål. Det er dog helt essentielt, at man sørger for at risten sidder fast og stabilt, da man ellers hurtigt kan forvandle sit måltid fra noget lækkert til noget brændt og uspiseligt.

Man kan selv bygge en opstilling ved hjælp af mursten eller lignende, eller man kan købe et færdigt stativ, der skal fastgøres i jorden. Så uanset om du er handyman eller ej, kan du nemt komme igang med modedillen og ikke at have tavlt med at lave mad.