Løbecykel

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I løbet af de seneste år er løbecykler blevet utroligt populære, og man kan ikke undgå at se små børn drøne rundt på dem, når man er i parken. Men er løbecykler bare en dille, eller er de ved at revolutionere vores måde at opdrage børn på?

Hvad er en løbecykel?

En løbecykel er en lille cykel uden pedaler, som bruges af børn, der endnu ikke kan cykle. De kan typisk bruges fra barnet er to år til de begynder at cykle rigtigt.

Hvorfor en løbecykel?

Mange forældre bruger en løbecykel, så børnene kan komme med på gåture og lignende uden at skulle sidde i klapvogn. Det er både med til at holde barnet i gang og giver mere frihed til at de kan udforske omgivelserne og brænde energi af.

En løbecykel er barnets første erfaring med at holde balancen på to hjul, og det hjælper med at styrke barnets motorik. De fleste børn, som har brugt en løbecykel, kan springe støttehjulene over, og de kan ofte cykle rigtigt 1-2 år før andre børn.

Kommet for at blive?

Umiddelbart er der altså en del fordele ved løbecyklerne. Men er de bare en dille, eller er de kommet for at blive?

Et problem ved løbecykler er, at børnene nogle gange kan få for meget fart på, så de er ved at køre ind i andre mennesker eller ud på vejen. Derfor er det vigtigt at tale med børnene om, hvordan man respekterer andre trafikanter og passer på i trafikken. Til gengæld får barnet flere års træning i trafikken, og du kan derfor trygt lade dem cykle i skole selv, når den tid kommer. Det er både praktisk for dig og børnene, og det mindsker risikoen for, at de engang kommer ud for et uheld.

Derfor lader det til, at en løbecykel er en rigtig god introduktion til god cykelkultur, og at der alt i alt er flere fordele end ulemper. Vores vurdering er, at løbecyklen er kommet for at blive!