Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Corona krisen er på det sundhedsmæssige plan ved at være bag os, og selvom landet da også mere eller mindre er ved at være åbnet op, så har corona stadig ikke sluppet grebet om os. For mens det sundhedsmæssige ser ud til at være gevaldigt på retur, så er der stadig et stort økonomisk hul, og vi har langt fra set enden på den del.

Der er kommet mange flere ledige, end der plejer at være, da mange har mistet deres arbejde under krisen. Det er især de unge der bliver ramt. Nye tal viser nemlig, at under tæller 20% af de ledige, et tal der er fordoblet under krisen.

Dette har også givet gevaldig kø ved a-kasserne, hvor mange står med den uvante situation, at de nu står uden for arbejdsmarkedet. Der er naturligvis også dem, der slet ikke er medlem af en, og nu står med et stort økonomisk problem. Skulle du ikke være medlem af en, er det en rigtig god ide at melde sig ind, og hellere i dag end i morgen. Se hvilken a-kasse du skal vælge her.

Derfor er der mange unge

En af grundene til at der nu er rigtig mange unge, der er arbejdsløse, er typen af arbejde, de har været ansat i. Mange har arbejdet med restauranter, caféer, barer mellem studier eller efter studier eller lignende. Er de ikke blevet sendt hjem, har sandsynligvis fået en fyreseddel. Der er desuden mange unge, der er i deres første arbejde, hvor de måske har modtaget en afskedigelse, for at arbejdsgiverne har kunne slippe for at fyre ansatte med mere anciennitet og familie og forpligtelser.

Mange af disse unge havde lige fået en fod inden for døren, og nu er den så skubbet ud igen for en stund. A-kasserne står derfor med et kæmpe udfordring med at få disse unge i arbejde igen.