parterapi

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er umuligt at sige noget om, hvor hurtigt parterapi på Amager virker. Det er ikke et quick fix, og det er ikke den endelig løsning. I skal blive ved med at arbejde med jeres forhold fremover. Men der er mange, som kan mærke de første forbedringer efter at have brugt mig som familieterapeut bare nogle få gange.

Har du problemer i dit parforhold, vil du sikkert gerne have løst dem hurtigst muligt, så I kan komme tilbage til den måde, som jeres parforhold var på tidligere. Derfor kan det være, at I har overvejet at gå i parterapi et sted i nærheden af Amager, så I kan få noget professionel hjælp. Det må da speede processen op, ikke?

Parterapi på Amager

For mange par er det helt klart en hjælp for dem at komme hos en parterapeut, så de kan blive bedre til at tale om deres problemer. De bliver bedre til at forstå, hvorfor de hver især reagerer, som de gør, hvilket kan være vigtigt i forhold til ikke at reagere med vrede eller frustration over for sin partner.

Men parterapi på Amager – eller andre steder i landet for den sags skyld – er ikke et quick fix. Selvom du sender bilen på værksted, får du jo heller ikke en ny bil med hjem. Du skal stadig passe på den derhjemme også.

Det er det samme med parterapi. I får værktøjerne til at blive bedre til at tale sammen og finde mere nærhed igen, men I skal jo stadig arbejde med jeres parforhold derhjemme bagefter. Det er derfor umuligt at sige noget om, hvor hurtigt parterapi virker.

Når det er sagt, vil jeg dog også sige, at jeg har haft flere par, der har mærket en markant forbedring efter bare at have været hos mig et par gange. Der kan vi nå at tale om mange forskellige aspekter, og I kan nå at arbejde mere i praksis med det derhjemme, som vi har talt om.

At I begge vil forholdet er en forudsætning for, at parterapi kan lykkes

På samme måde som at parterapi ikke er et quick fix, er det heller ikke en metode, der virker på alle. Det er vigtigt, at I begge to gerne vil parforholdet, og at I ønsker at løse jeres problemer, for at parterapi kan lykkes. Hvis den ene eller begge parter vil væk, bliver det meget sværere at få noget ud af parterapi på eller i nærheden af Amager.

Det er derfor selvfølgelig vigtigt, at I kommer i gang med parterapi, mens I stadig vil hinanden. Det vil gøre arbejdet nemmere. Dermed ikke sagt, at der ikke stadig ligger meget arbejde foran jer. For det kommer dertil. Men det bliver nemmere, når I er i et forhold, som I begge gerne til arbejde for at bevare.

Meget arbejde, tænker du måske nu. Det lyder meget hårdt. Det er det også, men for nogle kan udsigten til parterapi og det arbejde, der vil være i forbindelse med det, dog godt overstige den mængde arbejde, der rent faktisk er ved det.

Det er derfor også vigtigt, at du ikke lader dig slå ud på forhånd, men har fokus på det, der forhåbentlig kommer ud af det: Nemlig et godt og mere harmonisk forhold.

Derfor skal du og din partner få begyndt at gå til parterapi på Amager.