Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

En af de ting der fylder mest i mediebilledet, i regeringers politiske udspil og i manges bevidsthed er klimaet. Der er rigtig mange der kere sig om hvordan vores klode har det, og hvordan vi kan passe på den, så den også er her til de næste mange kommende generationer. Der er mange måder, hvorpå man kan være med til at gøre en forskel.

Nogle af de største syndere, når det kommer til at slide på kloden er ting som at spise for meget kød, at køre for meget i bil og at flyve for meget. Disse ting er samtidig også alle sammen ting, der er relativ nemme at gøre noget ved. Man kan blot spise mindre kød, eller i hvert fald skifte det røde oksekød med noget der skader mindre som kylling eller fisk.

Du kan tage cyklen eller offentlig transport i stedet for at tage bilen. Dette kan også være nærmest provokerende at høre på for mange, da de måske ikke har mulighed for at cykle på grund af afstande, eller at offentlig transport kan være forbundet med så meget mere transporttid, at det er utopisk. Hvis man skal tage bilen, så sørg for at den er så fyldt som muligt. Kør flere sammen, i stedet for at køre i flere biler. Tænk hvis du med en kollega kunne følges på arbejde 20 km i hver vej ved at køre en lille omvej, stedet for køre hver for sig. Det er 40 km hver dag – fem dage om ugen giver 200 km om ugen – gang dette med et arbejdsår og tænk på, hvor meget det er sparet.

Sommerhusferien er på mode igen

Når det kommer til at flyve, er det naturligvis lidt svært at skøre denne del væk, hvis man vil Kreta eller Mallorca, men hvorfor skal du også det? Overvej hvor meget Danmark har at byde på, og hvor meget af Danmark du aldrig har set. Hvert år besøger mange hundrede tusinde udlændinge Danmark, mens vi danskere rejser ud af landet.

Lej et sommerhus i Danmark og vær turist i dit eget landet. Det kan noget helt specielt, og du vil elske det. Der er ikke nogen der siger, at du aldrig må rejse mere, men start med at måske droppe charterrejsen hvert andet år og bliv i Danmark. På sigt kan det være at du finder ud af, at det slet ikke er nødvendigt at flyve i 4 timer for at få en fantastiske ferie.