Vælg flotte gardiner

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Gardiner er en praktisk foranstaltning, men tit spiller de også en stor rolle i indretningen. Flotte gardiner fungerer nemlig perfekt i samspil med resten af rummet, helt uden at man bemærker det. Omvendt tiltrækker de forkerte gardiner ofte så meget opmærksomhed, at de kan ødelægge hele indretningen. Her giver vi dig et par basale tips til, hvad du skal overveje, når du køber gardiner dette forår.

Rullegardiner eller todelte gardiner

Først og fremmest skal du overveje, om du vil have rullegardiner eller almindelige gardiner. Det gør en stor forskel for både udseende og funktion, så det bør være en beslutning, du har overvejet.

Du kan også vælge at kombinere de to, hvis du vil have funktionaliteten fra et rullegardin sammen med udseendet fra et almindeligt gardin. Almindelige, todelte gardiner i hvid flyder ofte i ét med væggen, mens lange gardiner i en dyb farve giver rummet stemning og personlighed.

Du kan også vælge at investere i et plisségardin, som ofte er pænere end et rullegardin, men har mange af de samme funktioner. Plisségardiner fås også med en up and down-funktion, så du for eksempel kan nøjes med at skærme den nederste del af vinduet af.

Mørklægning eller lysindfald

Den anden ting, som du skal overveje grundigt, er dit behov for mørklægning. Nogle vil gerne kunne mørklægge fuldstændigt, mens andre foretrækker en vis mængde naturligt lys. Der er meget stor forskel på de forskellige typer af gardiner, så her kan det betale sig at alliere sig med en fagperson på området, som kan guide dig.

De fleste typer gardiner kan fås som mørklægningsgardiner, men de er ikke altid lige pæne. Derfor kan det igen være en god idé at kombinere et rullegardin med mørklægning med et flottere todelt gardin.

Plisségardiner har den fordel, at det er fæstnet i vinduesrammen, så de som regel lukker alt lys ude. De kan også fås i et materiale, der lukker en smule lys ind gennem gardinets overflade. Hvis du vælger denne kombination, kan du få en smule dagslys i rummet, men uden at risikere skarpe stråler gennem sprækker eller i siden af gardinet. Et plisségardin kan altså ofte være en god mellemløsning, som har det bedste fra begge verdener.