Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Danmark er et lidt spændende land. Af et så lille land at være, er der sket mange ting. Der er skrevet meget historie. Bekendtskabet til Danmark er større end landet selv, fordi Danmark har den historie og så videre. Det er spændende at lære om for udlændinge, men lad os fokusere på fakta, der er sjove at vide for danskere.

Vi har vikingerne, nogle fascinerende krige vi har deltaget i, nogle konger der har skrevet historie, men hvad kan Danmark ellers både på? Olsen Banden? Kongehuset? Christian d. 4.? Ja da! Men ikke kun det. Mange andre ting. Der er et eksempel i denne artikel, som du nok ikke vidst før nu, så læs med og bliv lidt klogere på landet.

Alfabet og ord

Danmark har sit alfabet, som ikke mange lande bruger. Danmark har æ, ø og å, som giver mulighed for nogle spændende ord. Rød grød med fløde. Det er der ikke mange der ikke er danskere der kan sige. Har du prøvet at spørge en turist om de kunne sige det? Det kan godt gå hen og blive lidt underholdende. Ikke nok med det, så er vi godt med på listen med meget lange ord. Det er faktisk lidt fascinerende. Danmarks længste ord er i dette øjeblik speciallægepraksisstabiliseringsperiode. Det er et ord på 51 bogstaver. Vores nabolandes længste ord kommer ikke i nærheden, hvilket er ret spændende. 

Et andet spændende faktum om Danmark er Danmarks befolkningstal. Befolkningstallet i Danmark er stigende og har været det længe. Hedder du for eksempel Emma, så kender du sikkert mange der hedder Emma. Der er mange med de samme navne, som leder til det tredje faktum. På grund af det stigende antal af mennesker i Danmark er der flere og flere der hedder det samme. Har du prøvet at undersøge dette?