Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

2022 tal indikerer at antallet af vaske i vaskehal er stigende – men det betyder ikke nødvendigvis at antallet af manuel bilvask er faldende – de to ting kan nemlig sagtens eksistere side om side. 

Og anbefaling fra FDM er fortsat at håndvaske bilen 2-4 gange årligt – for at kunne se til de områder på bilen, som vaskehallen (uanset hvilket program du tager) ikke kan nå. 

Men hvordan gør du det så?

Skumlansen – Godt til dig, der håndvasker ofte

Idéen med skumlansen er at kunne foretage en sikker bilvask. 

Med en skumlanse (og en højtryksrenser) sørger du for at kunne så meget skidt af bilen som muligt – inden at du behøver berøre den. For skumlansen i sig selv – sørger ikke for en hel bilvask uden berøring, men sørger for at du får en sikker bilvask.

Det er noget anderledes end en vaskehal, hvor du ikke nødvendigvis får et forskyl, og har du meget skidt på lakken, vil børsterne derfor gå direkte i gang med at piske det rundt på lakken. 

Elbiler er måske med til at genfinde interessen for god bilvask

Med introduktionen af elbiler, er det som om interessen for at pleje sin bil er steget. Vi vil gerne have den til at se pæn ud og holde så længe som muligt. Særligt specifikke bilmodeller, der er populære på det danske marked (f.eks. Tesla) – anbefaler en berøringsfri bilvask (og det må siges at være svært i vaskehal!). 

Sådan vasker du bil med en skumlanse

Gør det at du kommer din dedikerede skumlanse sæbe i beholderen til skumlansen i det anbefalede blandingsforhold. Skum hele bilen ind og vent 3-5 minutter, inden du spuler det af bilen igen med en hård stråle fra din højtryksrenser. Det er bedst at undgå direkte sollys og produktet / sæben skal helst ikke nå at tørre ind. 

Hvilken sæbe skal du bruge

Nu kommer det sjove – for afhængig af moden – kan du vælge at benytte farvet skum til at vaske din bil – f.eks. grøn, pink eller orange. Men på den mere seriøse note, kan du vælge at tage en kraftig sæbe, der næsten gør det muligt at vaske bilen uden at berøre den – men du kan også vælge at tage en, der er sikker at bruge uanset om du har en lakforsegling eller voks. Uanset – så er det vigtigt at du ikke bruger en hvilken som helst sæbe, når du skal vaske din bil med skumlanse. 

Brug den samme sæbe til skumlanse og håndvask

Du kan finde enkelte producenter af sæbe til skumlanse, der også gør det muligt for dig at bruge sæben til den efterfølgende vask af bilen. Fordelen ved dette er at du også (hvis bilen ikke er særligt beskidt), kan vaske direkte oveni det skum du har lagt ud med din skumlanse.

DEL
Tidligere artikelDen travle børnefamilie med store børn
Næste artikel