Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

En velplejet hånd er visitkortet for en selvsikker kvinde. Det er en af de første ting, folk lægger mærke til ved dig, og det siger meget om, hvem du er. Uanset om du giver hånd til en ny kunde eller vinker hej til en gammel ven, er dine negle en del af den nonverbale kommunikation, der finder sted. Derfor er det vigtigt at sørge for, at de altid ser godt ud.

Og det er her, at neglefilen kommer ind i billedet. Dette ydmyge lille værktøj er et af de vigtigste våben i dit skønhedsarsenal. Er du ikke overbevist? Her er seks grunde til, at du ikke kan undvære en neglefil.

1. Hold dine negle stærke og sunde

Hvis du ønsker, at dine negle skal være stærke og sunde, skal du file dem regelmæssigt. Filing hjælper med at forhindre brud og spaltning, og det hjælper også dine negle til at vokse jævnt ind. Når du filer, skal du sørge for at bruge blide strøg og kun gå i én retning. Ellers risikerer du at beskadige dine negl.

2. Slip af med takkede kanter 

Der er intet, der ødelægger udseendet af en smuk manicure som takkede kanter. Hvis du vil have dine negle til at se polerede og professionelle ud, skal du tage dig tid til at file dem i en glat oval form. Det vil hjælpe dine negle med at se bedst ud og forhindre, at de hænger fast i tøj eller hænger fast i håret.

3. Forebyg hængende negle 

Hangnails er de irriterende små stykker hud, der hænger fast i alting og let går i stykker. De er ikke kun grimme, men de kan også være ret smertefulde. Den bedste måde at forebygge hængende negle på er at holde dine negle filet, så der ikke er nogen skarpe kanter, som huden kan hænge fast i.

4. Få din manicure til at holde længere 

Hvis du vil have din manicure til at holde længere, skal du starte med et godt grundlag – og det betyder, at du skal file dine negle ordentligt, før du overhovedet begynder at male dem. Filing hjælper med at fjerne eventuelle olier eller rester på dine negle, som kan få lakken til at flække lettere, og det giver lakken noget at holde fast i, så den holder længere.

5. Slip af med hård hud 

Hvis du har hård hud på dine hænder eller fødder, kan du hurtigt og nemt slippe af med dem ved hjælp af en neglefil. Du skal bare gnide callus med en grov fil, indtil det er glat, og derefter påføre lotion eller creme som sædvanligt. Du vil blive overrasket over, hvor meget blødere og glattere din hud føles bagefter! 

6. Giv dig selv en pedicure derhjemme 

Hvis du ikke har tid (eller penge) til en professionel pedicure, skal du ikke bekymre dig – du kan give dig selv en pedicure derhjemme, som er lige så god (hvis ikke bedre). Du skal bare starte med at lægge dine fødder i blød i varmt vand i 10 minutter og derefter bruge en pimpsten eller en fodfil til at eksfoliere den døde hud væk. Derefter påfører du en generøs mængde fodcreme og tager nogle hyggelige sokker på, indtil den er helt trængt ind. Til sidst skal du afslutte med at klippe og file dine negle, så de ser bedst ud!