Det er moderne at skrue ned for arbejdet

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Flere og flere danskere vælger at arbejde mindre, fordi de vil have mere tid til familien eller dem selv. Der har være tale om at indføre 30 timers arbejdsuge, borgerløn og flere andre forslag, som skulle hjælpe med at sænke farten i vores liv. Flere undersøgelser har også vist, at vi bliver mindre og mindre produkter, jo mere vi arbejder. Faktisk er en 60 timers arbejdsuge slet ikke 50 % mere produktiv end en almindelig 37 timers arbejdsuge.

Sådan kan du sænke farten

Hvis du selv drømmer om at få mere fritid, bør du gøre noget ved det. I langt de fleste tilfælde handler det blot om prioriteringer, og det er slet ikke så svært, som mange tror. Den store udfordring vil ofte være økonomien, fordi du har indrettet dit liv efter din nuværende løn. Men med lidt færre ferier, færre splinternye ting og måske en billigere bolig kan du formentlig klare dig for langt færre penge. Så skal du blot gøre op, hvad der er vigtigst for dig.

Hvis du har egen virksomhed

Hvis du har din egen virksomhed, er det naturligvis lidt mere besværligt at sætte arbejdstiden ned. Dels er det billigere at arbejde mest muligt selv, dels kan du aldrig undværes, hvis du vil have en mening om, hvordan tingene skal gøres. Men hvis du er klar til at give slip, kan du sælge din virksomhed og give tøjlerne videre.

Før du gør det, skal du dog tage fat i din advokat, som kan hjælpe dig med salget af virksomheden. De har stor erfaring og ved, hvad du skal være opmærksom på. På den måde er du sikker på at få den bedste pris og overdrage den bedste virksomhed til køberen. Hvis du sælger en dårlig virksomhed videre, er der nemlig ikke stor chance for, at den ender med at overleve.