Det er moderne at få hjælp til rengøring

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Danmark har i den grad rejst sig efter finanskrisen, og økonomien buldrer derudaf. Det kan blandt andet mærkes på markedet for private services, som oplever en stigning i antallet af danskere, der får hjælp til rengøring eller haven. Når vi har flere penge mellem hænderne, vil vi nemlig hellere betale os fra de kedelige opgaver, så vi får mere tid til familien og os selv.

Rengøringshjælp giver mere overskud i hverdagen

De fleste danskere, som får privat rengøringshjælp, får det cirka 1-2 gange om måneden. På den måde bliver hjemmet hele tiden holdt rent, og man behøver kun selv tage sig af den daglige rengøring og oprydning.

Der er flere måder at få rengøringshjælp på. Nogle bruger privatpersoner, andre professionelle virksomheder og andre igen bruger apps som Happy Helper eller Hilfr, hvor privatpersoner udbyder deres arbejdskraft gennem en formaliseret formidlingsplatform. Der er fordele og ulemper ved alle løsninger, så du skal sætte dig ind i, hvilken løsning der er den rigtige for dig. For eksempel skal du være opmærksom på, hvis forsikring der dækker, hvis dine ejendele bliver beskadiget eller rengøringshjælpen kommer til skade i dit hjem. Det gælder især, hvis du bruger en privatperson eller en hjælper gennem en formidlingsapp.

Hjælp til rengøring gør os lykkeligere

I 2017 fandt canadiske forskere ud af, at vi faktisk bliver lykkeligere af at betale os fra rengøring og børnepasning. De familier, der brugte penge på at købe sig til mere tid, var i gennemsnit et helt point lykkeligere på en skala fra 1-10. Hvis man brugte mange penge på at købe sig til hjælp, var man til gengæld ”kun” lige så lykkelig som dem, der ikke brugte penge på rengøring. Det handler altså om at ramme den rette balance mellem at kunne betale sig fra nogle af hverdagens opgaver, uden at det tager overhånd eller man ikke kan komme igennem ugen uden hjælp udefra.