Jordbær

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Selvom den grønne bølge efterhånden har skyllet ind over os i et par år, bliver den grønne tendens kun tydeligere og tydeligere. Derfor tager vi det op i dag – for en modedille kan vel også vare flere år?

Babyudstyr

Babyudstyr er et af de områder, hvor det grønne næsten har overtaget markedet. Der findes massevis af hjemmesider, der specialiserer sig i økologisk babyudstyr, hvor du kan finde alt fra tallerkener til barnevogne.  For eksempel er det meget oppe i tiden at gå væk fra plastik. Du har sikkert hørt om, hvor skidt plastik er for miljøet, men da det også ofte indeholder skadelige stoffer, der kan trænge ud i maden, er meget babyudstyr i dag lavet i enten træ eller stål.

Firmaet Naturkind laver også barnevogne, som er 100 % økologiske. De er blandt andet lavet af økologisk bomuld og har korkhåndtag i stedet for plastik.

Mad

Du har nok også bemærket den store bevægelse, der sker hen mod økologisk mad. For mange danskere betyder det også et øget fokus på sund mad. Efter mange er blevet bevidst om, hvordan kødproduktion påvirker miljøet, er der også sket et meget voldsomt skift i vores madkultur. Hvor vegetarer førhen var en meget lille, fragmenteret gruppe i Danmark, findes der i dag tusindvis af veganere og flexiganere, som skærer alle eller de fleste animalske produkter ud af deres kost.

For eksempel har Facebook-gruppen ”(((VEGANSK))) Mad” nu 30.000 medlemmer, hvoraf en del lever helt vegansk.

Transport

Mange kommuner tænker nu det grønne ind i byplanlægningen. Eldrevne busser og letbaner vinder frem i både København, Aarhus og Odense, og udviklingen ser ud til kun lige at være begyndt.

Elbiler har det dog stadig svært, blandt andet på grund af den forhøjede registreringsafgift, men i det store hele ser vedvarende energi ud til at vinde mere og mere frem.