Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange, der går med en drøm om at købe en ødegård i Sverige, men inden for de sidste par år, er det faktisk kommet på mode at investere i et noget lignende på det hjemlige marked. En af grundene til at ødegårde i Sverige har været et hit blandt danskerne har været, at der ikke har været bopælspligt, hvilket der er mange steder i Danmark, hvis man ser bort fra sommerhusområderne rundt om i landet.

Med flexboligordningen der kom for nogle år siden, blev der dog lavet om på det. Uden at gå alt for meget i detaljer, så har loven gjort det muligt at have et hus, der ikke er et sommerhus, men som man ikke er forpligtet til at bo i, i et vist antal dage om året. I takt med dette er der flere og flere der har købt ældre huse i naturskønne omgivelser.

Muligt at bygge nyt

Der er mange der har valgt at lade husene stå som de er, men der er også mange der er begyndt at få bygget nye huse om grundene. Tidligere var det tit sådan, at hvis man købte et gammelt hus, måtte man ikke uden videre rive det ned og bygge et op. Dette har naturligvis afholdt mange fra det, hvis de ikke har ønsket et gammelt hus.

Med boligfelxordningen er der lempet meget på disse regler, og hvis man ønsker kan man således bygge sig et typehus, en bjælkehytte eller noget helt andet, uden at man løber ind i bopælspligt. Det er altså ikke de svenske træhuse, der er kommet på mode, men drømmen om at have et sted langt væk fra alt og alle, der er kommet på mode, og som mange danskere er vilde med ideen om.

Sommerhuse har det med at ligge i tætte områder, hvor der ikke er langt til naboen, og det er der mange danskere, der ikke er vilde med. Når vi tager i sommerhus, er det nemlig i mange tilfælde for at stresse helt af og være alene med venner eller familie. Derfor drager det også mange med tanken om et hus langt ude på en mark kilometer fra alting, eller dybt inde i en skov hvor eneste nabo er en sø eller en bakke.