Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hovedtelefoner, hørebøffer, headseat, høreteleoner – kært barn har mange navne, men man kommer ikke uden om, at det er blevet lidt af et modefænomen i de senere år. Vi skal ikke mange år tilbage før de stort set stod Sennheiser, Sony, Phillips eller lignende på alle de headsets man så i gadebilledet – hvis man da så dem.

Tidligere var hovedtelefoner (alså den store udgave som man har uden på ørene), ikke noget man så specielt meget til, og de fleste valgte in-ear modellerne. Hovedtelefoner er dog begyndt at vinde stort frem, og det det er blevet et signal at sende, at man går rundt med store hovedtelefoner.

Dr. Dre er kongen

En af dem der har haft kæmpe betydning for at dette er sket, er den amerikanske rapper og producer Andre Young, der bedre er kendt som Dr. Dre. Sammen med Jimmy Iovine lavede han sammen med Monsters Cable mærket Beats by Dre, der hurtigt fik masser af fans verden over, hvilket ikke mindst skyldes en masse kendisser der begyndte at blive set med disse hovedtelefoner.

De begyndte at dukke op i musikvideoer med kendte rappere, inden fodboldkampe blev spillerne set med dem på hovedet eller om halsen, hvilket de stadig gør. De har således banet vejen for et kæmpe gennembrud for hovedtelefoner. Om det er det bedste vil altid være en diskussion, og hvis du læser test af høretelefoner og headsets, er det langt fra altid dem der vinder.

Andre følger trop

Det er naturligvis langt fra kun Beats by Dre (der nu er en del af Apple og primært går under navnet Beats), der er blevet en del af gadebilledet og modebranchen. Der er nemlig mange andre, der også gerne vil være med.

En af dem er Bang og Olufsen der gennem navnet Beoplay har lavet hovedtelefoner i den dyre ende, hvor de har allieret sig med blandt andre Dj Khaled, der med andre ord stor kamp om kunderne og kendisserne, når det kommer til hovedtelefonerne.