Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Står du ofte i supermarkedets vinsektion og bliver ganske forvirret over de mange valg? Der kan melde sig rigtig mange spørgsmål, som fx hvilken drue man skal vælge, hvad vinen går godt til, hvilken region vinen skal være fra, og hvad den skal koste for at være anstændig. Det kræver en del kendskab at kunne svare fyldestgørende på disse spørgsmål, og man kan bruge lang tid på at researche. I denne artikel kan du få et lille indblik i nogle af de mest almindelige druer til hvidvin.

Chardonnay-druen

Chardonnaydruen er en meget forskelligartet drue. Den kan lidt af hvert, og smagen afhænger af, hvor den er dyrket. Kommer den fra Chablis, er den meget frisk med syrlige smage, og kommer den fra oversøiske områder, er den som regel mere sød og har smag af frugter og karamel. Ønsker du en mellemting mellem de to, bør du gå efter en chardonnay, der kommer fra Bourgogne. De mange smagsvarianter betyder, at en vin af denne art kan drikkes til stort set alle retter. 

Sauvignon blanc

Sauvignon blanc skaber en hvidvin, der som regel er saftig og sprød og en smule lettere end chardonnaydruen. Man finder denne drue de fleste steder i verden, men den kendes bedst fra Loire i Frankrig. Den har ofte noter af blomster og bær og egner sig godt til diverse lette retter som fisk eller salater. Den egner sig dog ikke så godt til federe skaldyrsretter. 

Riesling

Vin af riesling-druen har haft fremgang på det seneste, og det kan man godt forstå. Den kan skabe mange variationer af smage og kan ligesom chardonnay-drue både give en sød og læskende hvidvin og en mere tør og fornem hvidvin. Riesling dyrkes stort set overalt, men er særligt god, hvis du vælger en, der stammer fra Tyskland. De tørre udgaver er gode til fisk og skaldyr, mens de sødere udgaver er glimrende til krydret mad.