Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Måden vi klæder os på er en stor del af vores identitet. Det er nemlig blandt andet igennem vores udseende, at vi signalerer til omverdenen, hvem vi er. Dermed er det altså vidt forskelligt fra person til person, hvordan de foretrækker at klæde sig; om de ønsker at følge moden og købe deres tøj i butikker, eller om man foretrækker at være helt unik og lave sit tøj selv.

Hvis du har overvejet at lave dit eget tøj, men mangler lidt ideer til at komme i gang, så bør du helt sikkert læse med herunder. Her får du nemlig 3 ideer til, hvordan du selv kan lave flot og unikt tøj, som passer lige præcis til dig. Mangler du til gengæld lidt hjælp til teknikken, så kan du læse alt om håndarbejde.

1. Grib strikkepindene og strik flotte trøjer

En af måderne, hvorpå du kan lave dit eget tøj, er ved at strikke. Dette er en håndværksmetode, som tager masser af tålmodighed, førend man har et færdigt resultat. Til gengæld er det et projekt, som er perfekt at hygge sig med, imens man sidder og ser tv om aftenen.

Når du vil strikke dig f.eks. en trøje, så skal du først vælge et design. Det gør du ved at kigge på forskellige mønstre. Der findes et hav af forskellige mønstre og designs, så du kan vælge imellem alt fra de klassiske islandske striktrøjer til de mere moderne mønstre med dip dye strik.

Hvis du er super god til at strikke, så kan du naturligvis også lave dit helt eget design. På den måde er du helt sikker på, at din trøje er unik.

2. Genopfrisk symaskinekørekortet og sy dit eget tøj

Hvis du ikke har tålmodigheden til at strikke dit eget tøj, så kan du vælge at sy det. Dette gøres nemmest på en symaskine, så førend du kan kaste dig ud i at lave de vildeste designs, så er det altså en god ide at investere i en sådan maskine. Når du først har en symaskine, så kan du næsten sy lige det tøj, som du har lyst til.

Ligesom når du strikker, så syr man ofte efter et mønster, når man laver tøj. Disse mønstre består ofte af et tyndt lag papir, som man lægger ud på sit stof og klipper efter. På den måde er man sikker på at formen blive rigtig, såvel som at størrelsen kommer til at passe dig.

3. Redesign dit brugte tøj

Hvis du ikke lige har modet eller lysten til at designe dit eget tøj helt fra bunden, så findes der heldigvis også en måde, hvorpå du kan få helt unikt tøj uden at skulle i gang med symaskine eller strikkepinde.

Du kan nemlig redesigne dit tøj. Dette vil sige, at du modificere noget af dit gamle tøj, så du slipper for at købe nyt. Det kan f.eks. være noget så simpelt, som at klippe huller i knæene på et par jeans eller at brodere et fint mønster på en T-shirt.