EARTH writing made from wooden letters, standing in the forest. Earth Day. Save the Earth.

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er på højeste mode at gå op i vores jords fremtid. Det er efterhånden gået op for de fleste, at vi bruger flere ressourcer, end jorden kan holde til. Det gælder inden for alt, både vores brug af el, benzin, vand, mad og meget mere – her er ti gode råd til hvordan du kan hjælpe vores jord til en sundere fremtid. Så er du ikke blot med på moden, du hjælper også dine børn og deres børns børn til at have et sted at bo.

Sluk vandet

Vand er en af de knappeste ressourcer. Sluk vandet så snart du ikke bruger det. Mange bruger unødigt meget. Sluk vandet når du sæber dig ind. Lad det ikke løbe, når du vasker op. Tis i haven (hvis du er mand og har en have).

Sluk lyset

Alle ved at det er sund fornuft at slukke lyset, hvis man ikke er i et rum, færre husker at gøre det. Gør det til en vane, eller installer en censor der gør det for dig.

Slut med stand-by

Mange af vores el apparater så unødvendigt på standby. Sluk dem helt, når du ikke bruger dem, det sparer strøm og penge.

Drop de fysiske bøger

Der gå meget træ til at lave bøger. Gå over til e-bøger i stedet for fysiske bøger. Og hvis du køber bøger, så sælg eller giv dem videre, så de bliver genbrugt og ikke bare står og samler støv.

Drop madspild

Madspild er en af de store syndere mod vores klima. Tænk mere over hvad i køber, når i handler ind. Lad vær med at købe mere end i skal bruge. Køb varer til nedsat pris, der er ved at blive for gamle. Det sparer miljøet og i sparer penge.

Drop vandflaskerne

Vi køber utrolig meget vand på plastikflaske. Der bliver brugt alt for meget plastik, og det er med til at nedbryde naturen og verdenshavene. Brug i stedet en flaske der kan genbruges igen og igen, og tag vand fra vandhanen, det er MINDST lige så godt.

Sælg dine brugte ting – og køb brugt

Begrebet cirkulær økonomi er blevet populært, ikke mindst i børnefamilier. Her har man fået øjnene op for de penge er er at spare på at købe brugt børnelegetøj, tøj, udstyr osv, og sælge det man ikke længere brugere. Der er mange penge at spare og tjene, og det er en god grøn tankegang.

Tag cyklen

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at din bil forurener. I stedet for at tage bilen hver gang, så tag cyklen. Det kan godt være du ikke altid kan tage cyklen i stedet, men så gør det hver anden eller bare tredje gang.

Få lavet et energitjek på dit hus

Der kan være mange penge at spare, ved at få lavet et energitjek af dit hus, især hvis det er af ældre dato. Opvarmning af et hus kan være dyrt, og der kan gå meget energi til spilde, hvis det ikke er isoleret godt nok.

 

Overvej dine rejser

At flyve sætter et godt miljøaftryk, overvej om flyturen er nødvendig, eller om der er alternativer i form af offentlig transport. Det er langt fra altid det giver mening, men ofte gør det.